Flespompoen bakje met granaatappelsalsa en midden oosterse kip

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40-50 min
Totaal bereidingstijd: 60 min
Moeilijkheidsgraad:

Dit gerecht is een unieke smaakbeleving en een waar genot om zowel te maken als te eten. De verfrissende granaatappelsalsa smaakt voortreffelijk bij de kruidige kippendijen en smeuige pompoen. Deze moet je gewoon een keer gemaakt hebben, want flespompoen is da bomb! Dit gerecht is geinspireerd op een recept van Chef Kok Neil Rankin. De ingredienten van top ondernemers kwamen ontzettend goed tot zijn recht.

Benodigdheden

  • 500 gram kippendijen met huid
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 grote granaatappel
  • 1 bos platte peterselie, fijngesneden
  • 1 bos munt, fijngesneden
  • 2 lentje uitjes
  • 75 gram feta
  • 2 eetlepels grenadine siroop
  • 2 eetlepels cola bbq saus van Saus Guru
  • 4 eetlepels middle east rub van Vanbeekumspecijeren (ras el hanout kan ook)
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Snuf chilivlokken
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • Takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingwijze

1) Snijdt de flespompoen in plakken van 1 a 1,5 cm dik. Gebruik zowel de dichte plakken als de plakken die open zijn door de pompoenpitten. Deze zet je straks op elkaar, waardoor een bakje ontstaat. Je hebt dus evenveel nodig van beide plakken en daardoor hou je wat flespompoen over. Heerlijk in een ovenschotel of voor soep!

2) Bereidt de BBQ voor op indirect grillen (warme zone met kolen, koude zone zonder). Smeer de plakken pompoen in met olijfolie, bruine basterdsuiker en wat peper en zout. Grill deze flespompoen indirect voor zo’n 10-15 minuten. Kruidt ondertussen de kippendijen met de kruiden en leg deze ook op de indirecte zone van de BBQ. Sluit de deksel af, zodat het een soort oven wordt.

3) Na 15 minunten grill je de pompoen even kort aan beide kanten op de hete zone. Daarna leg je ze terug en bestrijk je ze met de Cola BBQ saus van sausguru. Na 5 minuten verder garen, leg je de blokjes feta op de dichte plakken en laat deze wat smelten

4) Maak ondertussen de granaatappelsalsa van de granaatappelpitjes en sap, de grenadine siroop, peterselie, munt en fijngesneden lentje uitjes.

5) Snijdt de aardappelen in partjes of blokken van 2 a 3 cm. Kook deze voor gedurende de 10 minuten voor. Maak ondertussen de rozemarijn olie van olijfolie, geperste knoflook en gehakte rozamarijn blaadjes. Bak vervolgens de aardappelen in een pan voor zo'n 15-20 min of in een aluminium bakje op de BBQ en smeer deze in met de rozamarijn olie.

6) Na een totale bereidingstijd van 30-40 minunten zijn zowel de flespompoen en de kippendijen gaar. Leg de open plakjen pompoen op de dichte plakken pompoen met feta. Serveer dit met een paar eetlepels salsa en wat griekse yoghurt met wat chili vlokken. Serveer de aardappelen met wat lekkere mayonaise en de kip eventueel met wat tomatenharissasaus.

7) Eetsmakelijk!

Dit gerecht is heerlijk bij