Benodigdheden
- 4 kippendijen met bot en vel
- 3 theelepels all purpose rub
- 1 theelepel chinese five spice
- 3 eetlepels Magic 5 van Saus.Guru
- 1 pakje Soba of Udon noedels
- 1 hele paksoi
- 1 rode paprika
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote ui
- Halve stronk broccoli
- 2 eetlepels soja saus
- 1 eetlepel honing
- 2 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 - 2 theelepels sambal (naar smaak)
Bereidingswijze
1) Verwarm BBQ voor op indirecte op hitte 200 graden (kan ook met de oven). Kruid de kip met de combinatie van de all purpose rub en de Chinese 5 spice kruiden. Plaats de kip op de koude zone met vel naar boven en gaar deze indirect voor 20 minuten. Lak de kip af met de Magic 5 barbecue saus en gaar hem nog 5 minuten. Draai de kip op en herhaal de vorige stap. Draai de kip nog 1x naar naar vel kant boven en lak hem nog 1x een beetje af. Haal de kip na 2 minuten van de BBQ en laat deze 5 - 10 minuten rusten.
2) Terwijl de kip in de oven of op de barbecue ligt, snijdt je alle groenten in robuuste stukken (naar eigen smaak). Snijdt de ui in wat minder grovere stukken. Voeg wokolie toe in de wokpan en voeg de ui toe. Bak deze gedurende de 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak deze 3-4 minuten mee. Voeg daarna de champignons en de paprika toe en bak deze ook nog 3 minuten mee. Voeg op het allerlaatst de paksoi toe en bak deze 1 minuut mee.
3) Haal alle groenten uit de wokpan en zet deze even apart. Voeg nieuwe wokolie toe in de wokpan en voeg de fijn gesneden gember toe. Pers de twee teentjes knoflook erbij en bak dit kort aan. Voeg dan tegelijk de soja saus, honing en de sambal toe en bak alles gedurende 1 a 2 minuten. De saus is klaar! Voeg daarom de de groenten weer toe en roer het gehele mengsel goed om.
4) Terwijl je de saus maakt, Kook je de eiernoedels in kokend water voor 2 minuten. Voeg de gekookte noedels toe aan de groenten toe en hussel alles door elkaar. Snijdt de kip een mooie reepjes en serveren maar!
5) Eetsmakelijk!