Benodigdheden
- 150 gram witte chocola
- 110 gram kokosmelk
- 3 blaadjes gelatine
- 250 ml. slagroom
- Bramen, frambozen, ananas en banaan! (fruit naar keuze)
- 2 eetlepels geraspte kokos
Wijntip: Elio Perrone Bigaro Rosato
Bereiding
1) Klop de slagroom op totdat deze stevig is en laat ondertussen de gelatine blaadjes weken in water.
2) Warm de kokosmelk op in een steelpannetje, totdat deze net kookt. Haal het pannetje van het vuur en voeg de blokjes chocola toe en laat deze al roerend smelten tot 1 geheel. Voeg vervolgens de gelatine blaadjes toe aan het mengsel en roer ook dit weer tot 1 geheel.
3) Voeg 2 eetlepels opgeklopte slagroom toe aan het mengsel en schep deze om tot 1 geheel. Voeg het mengsel aan de rest van het slagroom en schep deze rustig om. Hierdoor voeg je lucht toe waardoor je straks een hele luchtige mousse krijgt. En dat is juist hetgeen wat je wilt.
4) Giet het mengsel over in een langwerpig bakje en zet voor 4 uur in de koelkast om het op te laten stijven.
5) Bij het serveren brandt je de geraspte kokos kort aan in een pan en strooi dit over het bord, nadat je de mousse erop heb gelegd. Voeg naar eigen wens het fruit toe!
6) Eetsmakelijk!