Korean Fried Chicken

Korean Fried Chicken

Wat een smaakexplosie is dit zeg! Oke, eerlijk gezegd moet je wel van pittig houden, want dat is dit gerecht zeker. Maar het is ook afhankelijk hoeveel gochujan pasta je gaat gebruiken. Deze kenmerkende pasta is veel aanwezig in de Koreaanse keuken en vind je in een goede supermarkt en anders in de toko. Serveer dit gerecht met wat heerlijke plakrijst en een frisse komkommer salade en je bent helemaal happy. 

Gerecht: Diner
Aantal personen: 3-4
Voorbereiding: 130 min
Bereiding: 15 min
Totaal bereidingstijd: 145 min
Moeilijkheidsgraad: Medium

 

Wat een smaakexplosie is dit zeg! Oke, eerlijk gezegd moet je wel van pittig houden, want dat is dit gerecht zeker. Maar het is ook afhankelijk hoeveel gochujan pasta je gaat gebruiken. Deze kenmerkende pasta is veel aanwezig in de Koreaanse keuken en vind je in een goede supermarkt en anders in de toko. Serveer dit gerecht met wat heerlijke plakrijst en een frisse komkommer salade en je bent helemaal happy. Een frisse Sauvignon Blanc is altijd goed bij pittig eten, maar ikzelf was aangenaam verrast hoe lekker de viognier van Escorihuela Gascon was. Kan ook een kwestie van smaak zijn natuurlijk. 
Kip:
  • 600 gram kippendijen
  • 250 ml. karnemelk
  • Snuf zout en peper

Ingrediënten beslag:

  • 175 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gemalen zwarte peper
  • 1 tl. chilivlokken
  • 0,5 tl. knoflookpoeder
  • 0,5 tl. selderijzaad gemalen (optioneel)

Ingrediënten voor Koreaanse saus:

  • 2 eetlepels gochujan pasta (al vrij pittig hoor!)
  • 2 el, honing
  • 4 el. bruine suiker
  • 4 el. soja saus
  • 3 knoflook tenen, fijngesneden
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 1 el. sesam olie, niet meer!
  • 1 el. zonnebloem- of olijfolie
  • 1 lente ui, erg fijngesneden 
  • Sap van een kwart limoen

Overige ingrediënten:

  • Zonnebloem olie om te frituren
  • Sesamzaadjes
  • Paar lente uitjes

Wijntip: Kingfisherbay Sauvignon Blanc, Demuerte White, The Ned Pinot Grigio of voor een spannede combinatie de Escorihuela Gascon Viognier

Bereidingswijze:

1) Snijd de kippendijen in mooie stukken van 2 a 2 centimeter. Plaats deze vervolgens in een grote schaal en voeg de karnemelk, zout en peper toe. Schep alles goed door, zodat de kippen volledig onder de karnemelk zit en zet dit voor minimaal 2 uur in de koelkast. De zuren in de karnemelk maken de kip extra mals en zorgt ook voor een goede binding met het beslag. Zo wordt de kip extra knapperig. 

2) Doe alle ingrediënten van het beslag in een schaal en mix deze goed door elkaar. Verwarm ondertussen je frituurpan of warm de zonnebloem olie in een grote pan op tot 180 graden. Zet alles klaar om straks efficiënt te gaan werken. 

3) Pak een stukje kip uit de karnemelk en laat alle overtollige karnemelk er van af druipen. Doe het stukje kip daarna in het beslag en zorg ervoor dat hij volledig gecoat is, voordat je hem in de frituur laat vallen. Herhaal dit totdat je frituurpan vol is en bak de stukjes kip in 5 minuten mooi goudbruin. 

4) Maak in een kleine steelpan ondertussen de Koreaanse saus door alle ingrediënten erin te doen en langzaam te roeien. Verwarm de saus zachtjes op een midden-laag vuur, totdat hij een mooie dikte krijgt. Zodra hij begint te bubbelen ben je er al bijna. Dit kan zo'n 4-6 minuten duren. 

5) Kook ondertussen je rijst en maak een frisse komkommer salade erbij. Doe dat door komkommer, tomaat en een klein uitje fijn te snijden. Doe er wat zoetzure chilisaus bij en wat munt en koriander. Meer is er niet nodig!

6) Doe de sticky Koreaanse saus over de kip en hussel de kip goed door, zodat alles goed bedekt is. Doe er wat fijn gesneden lente uitjes en sesamzaadjes boven op en genieten maar!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!