Gnocchi met boerenkool, chorizo en Boursin-roomsaus

Gnocchi met boerenkool, chorizo en Boursin-roomsaus

Wil je eens wat anders doen dan de klassieke boerenkool stamppot? Probeer dan absoluut dit gerecht met Gnocchi eens. Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. En dan nu in een Hollands jasje. Eenvoudig, snel klaar en een aangename afwisseling in jouw wekelijks menu. Benieuwd wat je er van gaat vinden. 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 250 gr. Gnocchi
  • 2-3 chorizo worsten van de slager
  • 350 ml. kippenbouillon
  • 150 gr. boerenkool
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml room
  • 50 gr. Boursin (eventueel naar smaak meer)
  • Peper en zout
  • 2 el. fijn gesneden bieslook
  • 1 el. gedroogde peterselie

Wijntip: Passo del Bricco Piemento Rosso D.O.C. 

1) We beginnen met de chorizo worstjes. Deze snijden we in plakjes van 1 cm dikte en bakken we in een beetje roomboter in een paar minuten mooi goudbruin. Haal de stukjes worst eruit en leg ze te drogen op een stuk keukenpapier. Laat de vrij gekomen vet i.c.m. de boter in de pan. Dit geeft de saus van dit gerecht een hele mooie smaaklaag.

2) Bak in een koekenpan de Gnocchi voor 2 a 3 minuten licht goudbruin en zet deze even apart. Snijd ondertussen een sjalotje en de twee tenen knoflook fijn. Fruit in het Chorizo vet, 1 teen knoflook en het sjalotje aan. Voeg vervolgens een 3/4 eetlepel bloem toe en bak dit voor maximaal 2 minuten mee. Zet het vuur allesbehalve hoog, anders verbrand de bloem en wordt alles bitter. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en roer goed door

3) Na een minuut of 2 à 3 voeg je de room en de Boursin toe en blijf goed roeren. De saus wordt al beduidend wat dikker, wat juist de bedoeling is. Voeg op het laatst nog wat peper, zout en platte peterselie toe. De saus is klaar. Nu hoeven we enkel nog de boerenkool te sauteren.

4) Sauteren houdt niet meer in dan iets op een hoog vuur kort verwarmen. Voeg wat extra Virgin olijfolie toe aan een koekenpan en fruit de resterende teen knoflook kort aan. Doe de boerenkool in de pan en blijf goed husselen of roeren. Voeg eventueel naar smaak nog wat olijfolie toe.

5) En dan is het gerecht al klaar! Snel, makkelijk, maar wel enorm smaakvol. Leg de gebakken Gnocchi op een bord. Verdeel er de boerenkool overheen en vervolgens een paar goede eetlepels van de saus. Leg de stukjes uitgebakken worst op het gerecht en top af met wat vers gesneden bieslook.

6) Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!