Authentieke Uruguayaanse chimichurri met bavette

Authentieke Uruguayaanse chimichurri met bavette

Als je naar dit plaatje kijkt, krijg je toch spontaan super trek! What a sight. Mijn tafelgast was ook helemaal onder de indruk en wat heeft die genoten! Een prachtig stuk rundvlees als de bavette heeft niet meer nodig dan enkel peper, zout en een eigengemaakte chimichurri geinspireerd op een authentieke Uruguayaans recept. Deze chimichurri is mijn persoonlijk favoriet en ik hoop dat jullie daar net zo over denken!

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 3-4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Totaal bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Benodigdheden

  • 4 eetlepels goede olijfolie (of meer naar keuze)
  • 8 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 1.5 eetlepels rode wijn azijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • Bavette van 600-800 gram.
  • Peper en zout

Wijntips: Fat Baron Shiraz, Old Soul Cabernet Sauvignon of de Biscardo Enigma Sangiovese

Bereidingwijze

1) Snijd alle ingrediënten van de chimichurri fijn en voeg alles in een kom samen op de olijfolie na. Voeg vervolgens de olijfolie beetje bij beetje toe, totdat de saus jouw gewenste dikte heeft. Laat de chimichurri 5-10 minuten staan en proef. Je hebt deze tijd nodig om alle smaken in de olie te laten trekken! Het is het lekkerst om hem een paar uur te laten staan en dan pas te gebruiken.
Je kan de chimichurri als saus, maar ook gebruiken om je vlees mee in te kwasten, terwijl je het grilt. Gebruik het niet als marinade. De hoeveelheden kunnen je naar eigen smaak aanpassen! Maar zo vind ik hem het lekkerst.

2) Bereidt de barbecue voor op directe hitte van 200 graden. Is de BBQ op temperatuur? Leg de bavette dan op het BBQ rooster en grill de bavette ongeveer 3 minuten per kant. Doe dit met de deksel op de BBQ. Meet daarna de kerntemperatuur. Bij 52 graden kern heb je een mooi medium rare resultaat. Laat het vlees zo'n 10 minuten rusten, voordat je hem in plakken snijdt. Let er bij het aansnijden op dat je het vlees ‘op de draad’ snijdt. Met de draad mee snijden kan er namelijk voor zorgen dat vlees taai proeft, ondanks dat de kwaliteit goed was en de bereiding perfect.

3) Serveer dit eten met gebakken aardappelen of patat en een lekkere frisse salade.

4) Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!