Mais wraps met nectarine-salsa, guacamole en warmgerookte zalm

Mais wraps met nectarine-salsa, guacamole en warmgerookte zalm

Heerlijk, smaakvol, gezond eten en binnen een handomdraai klaar. Dat wil toch iedereen wel eens? Deze zalmwraps met guacamole en nectarine-salsa is er zo'n een. Enkel wat snijwerk, maar zo ontzettend vol met frisse smaken? Ideaal als lunch, tussendoor of een lichte avondmaal. Serveer het extra feestelijk en iedereen zal enthousiast zijn. En dan hebben ze niet door dat je binnen 20 minuten al klaar was. Genieten! Heerlijk met een glas witte van zoals de Adega de Pegoes Colheitta Selecionada.

Gerecht: Lunch of diner
Aantal personen: 2-3
Voorbereiding: 12 uur (komt door het zelf roken van de zalm)
Bereiding: 60 min
Totaal bereidingstijd: 13,5 uur
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Tomapork van de barbecue of oven met venkelsalade Lezen Mais wraps met nectarine-salsa, guacamole en warmgerookte zalm 3 minuten Volgende Slow roasted tomapork met romanesco salade

Benodigdheden voor 2-3 personen

Nectarine-salsa

  • 3 nectarines
  • 8 cm komkommer, in blokjes gesneden
  • Halve rode paprika, in blokjes gesneden
  • 8 Cherry tomaatjes, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn geperst
  • 0,5 kleine rode ui, fijngesneden
  • Sap van een halve limoen
  • 2 el. koriander, fijngesneden
  • 0,5 halve rode peper, fijngesneden

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • Sap van een halve limoen
  • halve rode ui, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 3 el. koriander, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. peper
  • Optioneel: 2 rode radijsjes, fijngesneden

Zalm 

  • Zalmmoot a 500 gram. 
  • 250 gr. (zee)zout
  • 75 gr. lichte basterdsuiker
  • handje vol jeneverbessen

Overig

  • 9 mais wraps
  • Handvol mescun-salade

Wijntip: Adega de Pegoes Colheita Selecionada, Old Soul Chardonnay of de Rotari Cuvee 28 Brut

Bereiding:

1) We gaan beginnen met het roken van de zalm op de barbecue. Heb je hier even geen zin in, maar wil je wel dit gerecht lekker eten? Haal dan even warm gerookte zalm bij je lokale visboer. 

2) Leg de zalm in een schaal en strooi het zout en de suiker erover heen. Verkruimel de jeneverbessen in een vijzel en strooi ook dit over de zalm heen. Dek de schaal met huishoudfolie af en zet deze minstens voor 12 uur in de koelkast. Doordat dit zo lang duurt kan de zalm beter drogen en dit is nodig om de zalm goed te kunnen roken. 

3) Steek de barbecue aan op en zorg voor een indirecte zone. Het is van belang om de barbecue op een lage temperatuur te houden. Hierbij valt te denken aan zo'n 100 tot 110 graden. Leg de zalm op het rooster boven de koude zone en rook de zalm in zo'n 60 minuten tot een temperatuur van 50 graden. 

4) Maak de guacamole door alle ingrediënten in een schaaltje te doen. Prak deze ingrediënten tot een mooie homogene massa. Voeg eventueel naar smaak nog wat van de ingrediënten toe. Zet deze koud in de koelkast.

5) Ga vervolgens aan de slag met de nectarine-salsa. Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes en voeg samen. Voeg daarna het sap van een limoen toe en zet ook deze koud

7)Trek de warm gerookte zalm uit elkaar, zodat je mooie blokjes zalm krijgt. Rooster de wraps in een aantal minuten aan één kant goud bruin in een koekenpan En serveren maar! Doe in een wrap de mescun-salade, de nectarine salsa, de zalm en de guacamole. Top wat af met wat extra limoensap en koriander en genieten.

 

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!