Koolrabi traybake met gevulde kippendij spiesen!

Koolrabi traybake met gevulde kippendij spiesen!

Jaa, dit is een heerlijk gerecht geworden. De sappige kippendijen met de crunchy bacon in combinatie met de smeuige, geroosterde koolrabi en bospenen is erg lekker. Het is een mooi licht gerecht wat veel mensen lekker zullen vinden. En vooral niet moeilijk, hoe ideaal!
Beefpie met riblap, zoete aardappel en wortel Lezen Koolrabi traybake met gevulde kippendij spiesen! 3 minuten Volgende Zomerse burger met gegrilde kweepeer

Jaa, dit is een heerlijk gerecht geworden. De sappige kippendijen met de crunchy bacon in combinatie met de smeuige, geroosterde koolrabi en bospenen is erg lekker. Het is een mooi licht gerecht wat veel mensen lekker zullen vinden. En vooral niet moeilijk, hoe ideaal!

Benodigheden voor 4-5 personen

  • 2 koolrabi's
  • 400 gr. bospenen
  • 6-8 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • Flinke hand met takjes tijm
  • 3-4 el. olijfolie
  • 3 el. gedroogde marjoraan
  • Snuf peper en zout
  • 6 kippendijen
  • 12 plakjes parmaham
  • 6 schijfjes geitenkaas
  • 2-3 el. (kip)kruiden
  • 1 bakje Roseval bakaardappeltjes à 400 gram. 

Wijntip: Kleinoranjerie Sauvignon Blanc / Semillon

Bereiding:

1) Verwarm de oven of barbecue voor op 200 graden. Je hebt voor dit gerecht een braadslede nodig en het rooster van de oven of barbecue zelf. We gaan straks de kip en de traybake tegelijk bereiden. De kip ligt op het rooster, terwijl de braadslede er onder staat. Hierdoor vangt het groentemengsel het braadvocht op van de kip en blijven daardoor deze smaken behouden. Heerlijk!

2). Schil de koolrabi en de bospenen en snijd beide groente in blokken van 1 cm. Schil de rode uien en snijd deze in grove stukken. Doe de groente in de braadslede en voeg de gepelde knoflooktenen toe. Snijdt deze indien gewenst door de helft om de knoflook beter te verdelen. Voeg de olijfolie, takjes tijm en gedroogde majoraan toe. Hussel goed door en voeg een flinke snuf peper en zout toe.

3) Kruid de kippendijen met de (kip)kruiden. Leg in het midden een plakje geitenkaas en "vouw" de kippendijen dubbel. Wikkel de kippendijen in een dubbele plak parmaham, zodat de kip goed afgesloten is. Druk ze per twee op een spies en leg deze even apart. Pers ondertussen een teentje knoflook fijn in een schaaltje met 1 el. olijfolie. Smeer met een kwastje de kippendijen in met dit mengsel.

4) Plaats de braadslede in de oven en leg de kippendijen-spiesen op het rooster, die zich boven de braadslede bevindt. Bak alles in 20-25 minuten, zodat alles mooi gaar is. Hussel het groentemengsel om de 7 à 8 minuten even goed door, zodat alle smaken goed worden verdeeld. Na 25 minuten haal je de kip uit de oven en plaats je de braadslede in het midden van de oven. Zet nog even de grill aan op 180-200 graden en grill de groente nog voor maximaal 5 minuten. Bak ondertussen de Roseval aardappeltjes in een koekenpan in 8 à 10 minuten goudbruin. 

5) En serveren maar!

1 reacties

Bert & Ginette

Bert & Ginette

super leuk recept met een heerlijk wijnadvies

super leuk recept met een heerlijk wijnadvies

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!