Indiase bloemkoolcurry met kikkererwten en crispy naanbrood

Indiase bloemkoolcurry met kikkererwten en crispy naanbrood

Op zoek naar een gerecht met even geen vlees? Deze bloemkoolcurry met kikkererwten is dat precies wat je zoekt. Dit gerecht bewijst maar weer dat vegetarische gerechten ook super lekker kunnen zijn. Wil je deze Indiase geïnspireerde bloemkoolcurry verder upgraden? Dat kan prima door de bloemkool even te roosteren, voordat je deze toevoegt. Of voeg eventueel nog wat zwarte bonen toe. Ontzettend veel mogelijkheden om dit gerecht helemaal naar je eigen smaak te maken. En al helemaal heerlijk met een goed glas chardonnay of viognier. Genieten!

Gerecht: Diner
Aantal personen: 3-4
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 20 min
Totaal bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: Medium

Op zoek naar een gerecht met even geen vlees? Deze bloemkoolcurry met kikkererwten is dat precies wat je zoekt. Dit gerecht bewijst maar weer dat vegetarische gerechten ook super lekker kunnen zijn. Wil je deze Indiase geïnspireerde bloemkoolcurry verder upgraden? Dat kan prima door de bloemkool even te roosteren, voordat je deze toevoegt. Of voeg eventueel nog wat zwarte bonen toe. Ontzettend veel mogelijkheden om dit gerecht helemaal naar je eigen smaak te maken. En al helemaal heerlijk met een goed glas chardonnay of viognier. Genieten!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 gr. bloemkool
  • 400 gr. kikkererwten
  • 400 ml. kokosmelk
  • 150 ml. groentebouillon
  • 4 tenen knoflook, fijn geperst
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 125 ml. tomatenpuree
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 1 el. gember, fijngesneden
  • 1 tl. fijngemalen komijn 
  • 1 tl. fijngemalen koriander 
  • 0,5 tl. garam masala
  • 0,5 tl. kurkuma
  • 0,5 tl. kaneel
  • 0,5 tl. gemalen zwarte peper
  • 0,5 tl. chilipoeder
  • 150 gr. mescun-salade
  • koriander
  • 4 naan broden
  • 300 gr. zwarte rijst
  • Optioneel: vervang alle kruiden + tomatenpuree voor 3 el. rode currypasta indien gewenst

Wijntip: Adega de Pegoes Colheitte Seleccionada Branco, Escorihuela Gascon Viognier of Fat Baron Reserve White

Bereiding:

1) Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in een ruime pan voor zo'n 5 à 6 minuten. Zet apart en ga met de rest aan de slag. Mocht je nog meer smaak willen toevoegen, rooster dan de bloemkoolroosjes nog voor zo'n 30 minuten in en voorverwarmde oven op 210 graden. Heerlijk!

2) Doe in een ruime pan de zwarte rijst en breng deze aan de kook. Laat de rijst zachtjes koken voor 25-30 minuten. Snijd ondertussen de rode ui en gember fijn. Verwarm in een grote koekenpan de olie voor. Fruit de ui daarin aan, totdat ze licht glazig zijn. Voeg volgens de fijn geperste knoflook en gember toe. Bak dit voor 1 minuut mee.

3) Voeg alle specerijen toe aan het mengsel en bak de kruiden voor 2 à 3 minuten mee. Zorg ervoor dat alle smaken goed vrijkomen en dat de kruiden plakken aan de uien.

4) Het is tijd om de tomatenpuree, tomaten en zout toe te voegen. Roer om en fruit dit allemaal wat aan voor zo'n 3-4 minuten. Voeg dan de kokosmelk en groentebouillon toe en breng dit al roerend zachtjes aan de kook. Na een minuut of 6 voeg je de bloemkool en kikkererwten toe en kook dit voor nog eens 5 minuten zachtjes.

5) Bak de naanbroden in een voorverwarmde oven in 3 à 4 minuten goudbruin en serveren maar!

6) Schep de rijst op een diep bord. Schep daarna een flinke portie curry erop en serveer met wat salade, naanbrood en eventueel een scheutje (soja) yoghurt.

7) Eetsmakelijk.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!