Aziatische plaattaart met kip, champignons, paksoi en paprika

Aziatische plaattaart met kip, champignons, paksoi en paprika

Een plaattaart is altijd lekker om te eten. Snel, makkelijk en een feestje op je bord. Deze week eens een totale andere plaattaart dan je gewend bent. Het wordt namelijk een Aziatische plaattaart. Even geen zin in rijst of noedels, maar wil je wel wat Aziatisch eten? Dan is dit je nieuwe favoriete gerecht. De smaken zijn heerlijk op elkaar afgestemd en je eet nog eens ook aardig wat groenten
Groene groentesoep met zomer postelein Lezen Aziatische plaattaart met kip, champignons, paksoi en paprika 4 minuten Volgende Frittata met witte asperges, beukenzwam, courgette en serranoham

Een plaattaart is altijd lekker om te eten. Snel, makkelijk en een feestje op je bord. Deze week eens een totale andere plaattaart dan je gewend bent. Het wordt namelijk een Aziatische plaattaart. Even geen zin in rijst of noedels, maar wil je wel wat Aziatisch eten? Dan is dit je nieuwe favoriete gerecht. De smaken zijn heerlijk op elkaar afgestemd en je eet nog eens ook aardig wat groenten. De perfecte wijn bij de Aziatische keuken bestaat niet. De keuken is zo divers, dat er niet een specifieke druif bij te matchen is. In dit gerecht zit wel een kruidigheidje, toast, zoetje en wat sesam. Dit vraagt daarom op een wijn met dezelfde smaken. De Old Soul Chardonnay is dan een lekkere combi, ondanks zijn hout. Misschien toch maar eens op zoek naar een goede riesling, want dat zou het lekkerst zijn! 

Benodigdheden voor 4-5 personen

  • 400 gr. kippendijen
  • 2 lente-uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele ui
  • 250 gr. kastanje champignons
  • 125 gr. baby mais
  • 1 paksoi
  • 10 bladerdeeg plakjes 
  • 3 el. taugé
  • 2 el. ketjap manis
  • 2 el. soja saus
  • 2 el. sherry
  • 1 el. sesamolie
  • Halve rode peper
  • 2 el. bruine basterdsuiker
  • 30 gr. maïzena
  • 20 ml. water
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm. gember

Wijntip: Old Soul Chardonnay

 

    Bereiding:

    1) Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de plakjes bladerdeeg op. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 3 bij 3 blaadjes neer en laat de randen een centimeter overlappen. Snijd het tiende plakje bladerdeeg in drie gelijke delen en leg deze aan een zijde van de rest van de bladerdeeg. Zo krijg je een rechthoek van 3 en 1/3 plakje bladerdeeg. Snijd een centimeter van de rand lichtjes met een mes in, zodat je straks een opstaande rand krijgt.

    2) Halveer de grote champignons, snijd de paprika in reepjes en de ui in halve maantjes. Verspreid deze groente over het bladerdeeg, maar blijf wel in het midden van de bladerdeeg. Anders krijg je straks geen opstaande rand en dat wil je juist hebben. Verwarm de oven voor op 210 graden en zet de bakplaat in het midden van de oven

    3) Snijd ondertussen de kontjes van de mini-mais af en snijd deze in stukken van 1 cm. Snijd ook de paksoi in kleine stukken. Zet deze apart. Nadat de plaattaart 10 minuten in de oven heeft gebakken, haal je hem er even uit om de overige groenten er over heen te verdelen. Zet de plaattaart voor nog eens 10 minuten in de oven.

    4) Snijd de kippendijen in kleine blokjes van 1 tot 2 centimeter per stuk en leg ze in een schaal. Doe er 20 gr. maïzena bij en schep goed om. Doe in een grote wokpan een goede scheut zonnebloemolie en bak de stukjes kip in 6 tot 8 minuten goudbruin. Schep ze eruit en zet deze opzij.

    5) Doe in de wokpan de fijngesneden gember, knoflook en rode peper en fruit deze voor 30 seconden aan. Voeg vervolgens de sojasaus, ketjap manis, sherry, bruine basterdsuiker en sesamolie eraan toe. Roer goed door, zodat alle smaken met elkaar vermengen. Doe in 20 ml. water nog 10 gr. maïzena en maak er een papje van. Voeg deze toe aan de saus, zodat hij mooi wordt verdikt. Doe de stukjes kip er weer bij en roer goed om.

    6) Haal de plaattaart uit de oven en voeg de stukken kip eraan toe. Verspreid het overtollige saus erover heen. Snijd nog wat lente ui en peper in kleine reepjes en verdeel over de plaattaart. En genieten maar!

    7) Eetsmakelijk

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief

    Krijg toegang tot exclusieve acties, recept inspiratie en informatie over de top wijn en wijnhuizen!