The Ned Pinot Grigio
€ 11,49

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

The Ned Pinot Grigio

De wijn
Een Pinot Grigio uit duizenden. Liefhebber van deze druif? Dan moet je deze geprobeerd hebben. Een deel van de Pinot Gris druiven, die vanuit nature roze van kleur zijn, blijft langer in aanraking met de wijn tijdens het vinificatie proces. Hierdoor krijgt de wijn meer textuur en de kenmerkende Nieuw Zeelandse roze gloed. De wijn bevat tonen van kweepeer, peer en nectarines. Verder proef je in de smaak tonen van citrus, honing, gember en mineralen. Een match made in heaven met kip, vis, en rustieke groentes. Vooral fantatisch met thaise curry dorade. Yes sir, indeed!

Het wijnhuis
De wijngaarden van 'The Ned' liggen aan de oevers van de Waihopai River ten zuiden van Wairau Valley. Deze oevers liggen in het meest bekende wijngebied van Nieuw-Zeeland; Marlborough. Door de ligging landinwaarts zijn de temperatuurverschillen hier extreem met gevaar voor nachtvorst. Om die reden zijn er zo’n 50 windmachines geplaatst, die de koude lucht bij de grond mengen met de warme bovenlucht. De wijnen van 'The Ned' worden al jaren steevast bekroond met vele medailles en onderscheidingen op nationale en internationale evenementen. Naast 'The Ned' bestaan er nog enkele merken, waaronder de 'King’s Series' en 'Fernlands' die zijn ondergebracht bij het overkoepelende wijnbedrijf Marisco Vineyards.

Wijnstreek
Sinds 30 jaar is Marlborough de grootste en bekendste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Daarvoor ging die eer naar Hawkes Bay, wat nog wel het oudste wijnbouwgebied van het land is. De sauvignon blanc is Marlboroughs bekendste en meest aangeplante druif en zijn subliem qua smaak. De meeste wijngaarden zijn overigens aangeplant in de Wairau vallei. De laatste tien jaar is de vallei van Awatare ook een belangrijke subregio geworden.

Marlborough zelf is één van de zonnigste en droogste gebieden van Nieuw-Zeeland. In veel gebieden wordt er daarom geïrrigeerd. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is ongeveer 24°C. ‘s Nachts koelt het behoorlijk af. Door deze temperatuurverschillen ontwikkelen de druiven levendige, fruitige aroma’s. Dit herken je terug in de wijnen uit Nieuw -Zeeland.

Te verkrijgen voor: € 11,49 per fles

Druifsoort: Pinot Grigio
Land: Nieuw - Zeeland
Smaak: Kweepeer. peer, nectarine, citrus, honing en mineralen
Foodpairing: (wit)vis, schelpdieren, veggies, geiten- en parmazaanse kaas


Deze wijn is heerlijk bij