Peter Zemmer Sauvignon Blanc€ 13,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Peter Zemmer Sauvignon Blanc

De wijn
Deze bijzonder lekker witte wijn wordt gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Dit is één van de meest bekende druiven wanneer het gaat om witte wijn. De wijn is een heerlijk frisse en aromatische witte wijn met een volle fruitige smaak. Je proeft in de wijn tonen van ctirus, grapefruit, limoen, groene appel, abrikoos en peer. Een rijke en harmineuze sauvignon blanc. Al met al een prachtige fles wijn van een top wijnhuis!

Het wijnhuis
Het wijnhuis Peter Zemmer ligt in het prachtige Alto Adige en maakt daar al sinds 1928 de meest bijzondere wijnen. De Sauvignon Blanc is één van de wijnen die vandaag de dag nog steeds gemaakt worden door het wijnhuis. Het bijzondere van een wijnhuis als Peter Zemmer is dat er gigantisch veel verschillende wijnen worden gemaakt. De laatste jaren heet het wijnhuis ook doelbewust ingezet op het natuurlijke proces van wijn maken. Duurzaamheid is daardoor ontzettend belangrijk voor Peter Zemmer. Het wijnhuis is bijna compleet energieneutraal!

De wijnstreek

De regio Alto Adige is een zeer vruchtbare regio met de perfectie klimatologische omstandigheden om tal van verschillende druiven te kunnen laten groeien. De regio heeft maar liefst 300 zon dagen per jaar wat uiteraard ontzettend goed is voor de groei van de druiven. De gemiddelde temperatuur is daar 18 graden en mede daardoor leent zich dit gebied juist perfect voor de vele boom- en wijngaarden.

Te verkrijgen voor: € 13,99 per fles

Druifsoort: Sauvignon Blanc
Land: Italie
Smaak: Citrus, grapefruit, limoen, groene appel en peer.
Foodpairing: (wit)vis, veggies zoals aspergus, pasta, schelp- en schaaldieren.


Deze wijn is heerlijk bij