Peter Zemmer Pinot Noir Rolhüt€ 14.95

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Peter Zemmer Pinot Noir Rolhüt

De wijn
De Pinot Noir is een robijn rode wijn met tonen van kers, aardbei en framboos. De wijn bevat zachte, lichte tannines met een volle body. Ergens proef je een aangenaam zuurtje. De wijn is fluweel zacht en elegant van smaak en mooi uitgebalanceerd.  70% van deze Pinot Noir meer dan 12 maanden gerijpt in grote vaten van Frans eiken, en de rest wordt gerijpt in kleine vaten van Frans eiken (barriques) die 2 - 3 jaar oud zijn. Na het blenden wordt de wijn gebotteld en vervolgens nog eens 6 maanden op de fles gerijpt voordat hij in de verkoop gaat. Al met al een prachtige fles wijn van een top wijnhuis!

Het wijnhuis
Het wijnhuis Peter Zemmer ligt in het prachtige Alto Adige en maakt daar al sinds 1928 de meest bijzondere wijnen. De Pinot Noir is één van de wijnen die vandaag de dag nog steeds gemaakt worden door het wijnhuis. Het bijzondere van een wijnhuis als Peter Zemmer is dat er gigantisch veel verschillende wijnen worden gemaakt. De laatste jaren heet het wijnhuis ook doelbewust ingezet op het natuurlijke proces van wijn maken. Duurzaamheid is daardoor ontzettend belangrijk voor Peter Zemmer. Het wijnhuis is bijna compleet energieneutraal!

De wijnstreek

De regio Alto Adige is een zeer vruchtbare regio met de perfectie klimatologische omstandigheden om tal van verschillende druiven te kunnen laten groeien. De regio heeft maar liefst 300 zon dagen per jaar wat uiteraard ontzettend goed is voor de groei van de druiven. De gemiddelde temperatuur is daar 18 graden en mede daardoor leent zich dit gebied juist perfect voor de vele boom- en wijngaarden.

Te verkrijgen voor: € 14,95 per fles

Druifsoort: Pinot Noir, Rolhütt
Land: Italie
Smaak: Kers, Framboos, pruim, eiken, elegant en harmonieus
Foodpairing: Lam, veggies zoals flespompoen, gevogelte en kalf


Deze wijn is heerlijk bij