€ 11.49

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Peter Zemmer Pinot Grigio

De wijn
Een enorme favoriet bij onze klanten. Deze wijn wordt geproduceerd met de Pinot Grigio druif, een lichtgekleurde variant van de Pinot Noir. Deze witte wijn wordt vergist in grote eikenvaten én edelstaal. Het is fruitige volle wijn met een klein kruidigheidje erin. De wijn bevat tonen van peer, meloen, appel, citrus en mineralen. Al met al een prachtige fles wijn van een top wijnhuis!

Het wijnhuis
Het wijnhuis Peter Zemmer ligt in het prachtige Alto Adige en maakt daar al sinds 1928 de meest bijzondere wijnen. De Pinot Grigio is één van de wijnen die vandaag de dag nog steeds gemaakt worden door het wijnhuis. Het bijzondere van een wijnhuis als Peter Zemmer is dat er gigantisch veel verschillende wijnen worden gemaakt. De laatste jaren heet het wijnhuis ook doelbewust ingezet op het natuurlijke proces van wijn maken. Duurzaamheid is daardoor ontzettend belangrijk voor Peter Zemmer. Het wijnhuis is bijna compleet energieneutraal!

De wijnstreek

De regio Alto Adige is een zeer vruchtbare regio met de perfectie klimatologische omstandigheden om tal van verschillende druiven te kunnen laten groeien. De regio heeft maar liefst 300 zon dagen per jaar wat uiteraard ontzettend goed is voor de groei van de druiven. De gemiddelde temperatuur is daar 18 graden en mede daardoor leent zich dit gebied juist perfect voor de vele boom- en wijngaarden.

Te verkrijgen voor: € 11,49 per fles

Druifsoort: Pinot grigio
Land: Italie
Smaak: Peer, meloen, appel, citrus, mineralen
Foodpairing: Vis, kip, schelpdier, vegetarisch en groente


Deze wijn is heerlijk bij