€ 9,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Oropasso Biscardo Originale Veronese

De wijn
Deze witte wijn gemaakt van Chardonnay en Garganega druiven is het nieuwe broertje van de al bekende neropasso! Met dezelfde techniek, het laten indrogen van de druiven voordat deze worden geperst. Dat geeft hem zijn volle smaak! De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. In de geur krijg je daardoor hinten van geel fruit zoals perzik en abrikozen, maar ook wat vanille en kruiden. De smaak is vol en diep, mooie licht romig en een verfijnd aantal tonen van geel fruit, vanille, kruiden en licht iets citrus! Oropasso is een wijn die je bij zult blijven, want wat is dit heerlijk zeg!

Het wijnhuis
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar “roots” in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

De Biscardo familie, samen met een aantal boeren in Emilia Romagna, hebben deze 100% Sangiovese gecreëerd. De oogst vindt plaats aan het einde van de herfst wanneer de gedeeltelijk gedroogde druiven handmatig geplukt worden. Deze rozijnen die aan de stokken hangen worden na de oogst in manden verzameld en gedroogd. Aan het einde van december vindt de maceratie plaats op lage temperaturen. Daarna wordt de wijn bewaard op de lie tot aan maart. Enigma wordt middels het appasimento proces vervaardigt.

Wijnstreek
Emilia-Romagna is een wijngebied in Noord-Italie. Het heeft de toepasselijke bijnaam “de buik van Italië” gekregen en ligt net boven Florence. Mede dankzij de vele culinaire specialiteiten die in de verschillende steden gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parmaham, Mortadella di Bologna, de Parmezaanse kaas en de ravioli.

Een van de kenmerken van de wijnen uit Emilia is dat ze vrijwel nooit zwaar alcoholisch zijn, maar juist licht en fris. Dit heeft te maken met het klimaat en de plek van de verschillende wijngaarden. Maar in Romagna worden daarentegen steeds forsere wijnen gemaakt. Althans door die boeren die de massa productie achte zich hebben gelaten en zich op kwaliteit concentreren. Hun Sangiovese di Romagna vormt inmiddels een serieuze concurrent voor de de grote Toscaanse wijnen.

Te verkrijgen voor: € 9,99 per fles

Druifsoort: Chardonnay en Garganega
Land: Italie
Smaak: Citrus, vanille, kruiden, perzik, meloen en appel
Foodpairing: Heerlijk bij pasta, risotto, vis, schaalvruchten, witvlees en gerijpte kazen.

Deze wijn is heerlijk bij