Old Soul Petite Syrah
€ 13,49


Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Old Soul Petite Syrah

De wijn
Als barbecue liefhebber zijn de 'Old Soul' wijnen een must om te proberen. De wijnen kenmerken zich door de volle smaak en het restzoetje, die mede is ontstaan door de appassimento methode en het klimaat. De Appissemento methode houdt in dat een deel van druiven zo lang mogelijk rijpen aan de wijnstokken. Op het laatste moment van de oogsttijd, worden de druiven geplukt. Het resultaat; een hoger suikergehalte. Deze Petite Syrah kenmerkt zich met tonen van pruimen, bosbes, vanille, eiken en aardse tonen. In de smaak proef je een medium tot full bodied wijn met tonen van kers, framboos, rook, aards, leer en gedroogde rozijnen. Deze wijn heeft 8 maanden op eiken vaten gelegen. Oh man, deze wijn in combinatie met lamsvlees of wild gerechten? Ik zeg, doen!

Wijnhuis

Oak Ridge Winery is een volledig duurzaam familiebedrijf, gevestigd in het zonnige Lodi in California. Een familliebedrijf, met een mooie geschiedenis. In 1906 emigreerde Angelo Maggio samen met zijn vrouw Louisa vanuit Genova (Italië), naar California. De eerste druivenranken werden in 1928 gepland op hun eigen land bij hun ranch. De orginele Italiaanse wijn tradities werden gecombineerd met de warme dagen en koele nachten van California, wat nieuwe smaken met zich mee bracht. Uiteindelijk werd het een familie bedrijf, doordat de zoon en kleinzoon van Aneglo Maggio het bedrijf betraden. Toen Rudy, de kleinzoon, zijn dromen ging waarmaken met het wijnhuis, werd het wijnhuis pas echt bekend. Hij zorgde ervoor dat de Maggio familie duruzame, kwalitatieve wijnen creerden, die over de hele wereld werden gerenommeerd om hun smaak. En ik, als de Bigondier, ben wederom blij met een wijnhuis die roots uit Italië heeft.

Wijnstreek
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Lodi wijngaarden in het zonnige California. California is verantwoordelijk voor 90% van de Amerikaanse wijnproductie en de wijngaarden staan over meer dan 1300 km verspreid. Het Lodi gebied onderscheidt zich van het meer landinwaarts gelegen deel van de Central Valley door een veel gematigder klimaat. Het mediterrane klimaat met warme dagen en koele nachten zorgen voor de perfecte omstandigheden voor het rijpen van de druiven.


Te verkrijgen voor: € 13,49 per fles


Druifsoort: Petite Syrah (95%) en Zinfandel (5%)
Land: California
Smaak: Vol, soepel, aards, leer, eiken, pruimen, gedroogde rozijntjes en vanille.
Foodpairing: Lamsrack, lamsvlees, eend, wild zoals hert en wildzijn.


Deze wijn is heerlijk bij