Z1N Il Numero Uno Zinfandel

€ 14,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Z1N Il Numero Uno Zinfandel

De wijn
De Z1N il numero uno heeft een complex smaakpallet met tonen van pruimen, kruiden, chocolade, eikenhout en bramen. Waan je in het prachtige zonovergoten Italie bij het drinken van deze prachtige wijn. Tevens de allereerste wijn die wij verkochten en staat qua smaak voor ons nog altijd op de eerste plek. Wat een ontzettende krachtpatser is dit. De wijn is 12 maanden gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Hierdoor krijgt de wijn veel lengte, kracht en evenwicht. De wijn kan zeker 5 jaar bewaard worden, maar waarom zou je wachten?

Het wijnhuis
De wijn is afkomstig van het wijnhuis Fermar Vini voor "Riserva di Famiglia". De drijven worden met de handgeplukt van de wijngaarden rond de stand Manduria. Een deel van de druiven blijven langer dan gewoonlijk aan de wijnstok. Door deze overrrijping ontstaat er een extra concentratie aan suikers in de druiven. In de tweede gisting worden juist deze druiven toegevoegd, waardoor de wijn een enorme kracht en diepte krijgt.

Wijnstreek
Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. Vooral de primitivodruif (zinfandel) staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.

Te verkrijgen voor: € 14,99 per fles

Druifsoort: Zinfandel (Primitivo)
Land: Italie
Smaak: Vol, krachtig, pruimen, chocolade, kruiden
Foodpairing: Rund, pittig eten, gevogelte, pizza, next level burgers en wild


Deze wijn is heerlijk bij