Feudi 125 Rosato del Salento
€ 10,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Feudi 125 Rosato del Salento

De wijn
Zomers genieten! Dat kan met deze heerlijke, smaakvolle rose uit Italie. Deze wijn heeft aan het einde van je slok een lichte sprankeling door een toevoeging van een minuscuul percentage koolzuurgas vlak voor botteling. Erg verrassend, maar wel effectief. De wijn is elegant en aromatisch met tonen van veel rood fruit zoals aardbei en framboos. Maar je proeft ook tonen van citrus, grapefruit, perzik en abrikoos. Een heerlijke, zomerse, geniet wijn.

Het wijnhuis
Feudi Salentini zorgt voor een constante kwaliteit door een strakke selectie van alleen de beste druiven, verantwoorde keuzes tijdens de oogst en de perfecte controle van de processen van vinificatie.

In het hart van Puglia, geholpen door een zeer prettig wijnklimaat, probeert Feudi Salentini zich te onderscheiden door zowel het gebruik van inheemse druiven als een moderne uiting van een eeuwenoude traditie. Het is daarom niet gek dat dit wijnhuis al jaren op rij meerdere prijzen heeft binnen gehaald. Op deze vruchtbare grond, omringd door kleine stenen muren, kan men genieten van een uitzicht dat het intense groen van de wijngaarden en de zilveren reflexen van eeuwenoude olijfbomen verenigt, produceert men hier een uitstekend scala aan wijnen

De wijnstreek
Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. Vooral de primitivodruif (zinfandel) staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.

Te verkrijgen voor: € 10,99 per fles

Druifsoort: Negroamaro
Land: Italie
Smaak: Aardbei, fris, framboos, citrus en steenvruchten
Foodpairing: aperitief, bij diverse voorgerechten, schaaldieren en kaas

Deze wijn is heerlijk bij