Feudi 125 Malvasia del Salento Blanco
€ 10,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Feudi 125 Malvasia del Salento Blanco

De wijn
Een waar genot, dat is deze prachtige witte wijn. De wijn is intens en briljant goud, strogeel van kleur. De smaak van de wijn is intens aromatisch en fruitig van smaak. Je proeft tonen van ananas, mango, perzik, meloen, appels en honing. Het is een gestructureerde, harmonieuze, gebalanceerde en delicate wijn. Absoluut een aanrader!

Het wijnhuis
Feudi Salentini zorgt voor een constante kwaliteit door een strakke selectie van alleen de beste druiven, verantwoorde keuzes tijdens de oogst en de perfecte controle van de processen van vinificatie.

In het hart van Puglia, geholpen door een zeer prettig wijnklimaat, probeert Feudi Salentini zich te onderscheiden door zowel het gebruik van inheemse druiven als een moderne uiting van een eeuwenoude traditie. Het is daarom niet gek dat dit wijnhuis al jaren op rij meerdere prijzen heeft binnen gehaald. Op deze vruchtbare grond, omringd door kleine stenen muren, kan men genieten van een uitzicht dat het intense groen van de wijngaarden en de zilveren reflexen van eeuwenoude olijfbomen verenigt, produceert men hier een uitstekend scala aan wijnen

De wijnstreek
Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. Vooral de primitivodruif (zinfandel) staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.

Te verkrijgen voor: € 10,99 per fles

Druifsoort: Malvasia
Land: Italie
Smaak: Ananas, mango, perzik, meloen, appel, honing
Foodpairing: Vis, zeevruchten, schelp- en schaaldieren, kaas


Deze wijn is heerlijk bij