Fat Baron Reserva White
€ 8,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Fat Baron Reserva White

De wijn
Een smaakvolle witte barbecue wijn. Dat is deze witte wijn zeker. De
Fat Baron White Reserva rijpt 3 maanden in Frans en Amerikaans eiken vaten. Daardoor krijgt hij een mooie gele kleur en een lichte hout toets in de smaak. Het is een romige zachte witte wijn met perzik, appel en rijpe peer in de geur. De smaak is fruitig met een vleugje vanille. Een Portugese topper!

Het wijnhuis
Jaime Quendera is een wijnmaker van de Fernando Po wijngaard. Een wijnmaker geboren uit een familie met vele wijnjaren op hun naam. Als kind wou hij dolgraag zijn vader en opa helpen met het maken van wijn. Net zoals de hele familie, heeft hij landbouwtechniek gestudeerd om zo goed mogelijk onderlegd te worden. Na jaren te werken is hij in 1994 lid geworden van de cooperatie in Pegoes.

Wijnstreek
Península de Setúbal is een wijnstreek onder Lissabon aan de kust in Portugal. In deze regio heerst een landklimaat met invloeden van de oceaan. Door deze aanwezigheid van de Atlantische oceaan, rivieren de Taag en de Sado en de arme kalkrijke zandbodem schept deze regio een heel bijzonder klimaat. Hierdoor kan je veel frisse, witte wijnen en krachtige, fruitige rode wijnen uit deze regio verwachten. De Fat Baron wijnen zijn daarvan een goed voorbeeld.

Te verkrijgen voor: € 8,99 per fles

Druifsoort: Chardonnay, Verdelho, Arinta de Bucelas en Antao Vaz
Land: Portugal
Smaak: Stevig, droog, rond, peer, vanille, perzik, meloen, licht eiken
Foodpairing: Varkenslees. pasta, schelpdieren, wit vis.


Deze wijn is heerlijk bij