Esprit de Cres Richard Marsanne-Roussanne
€ 7,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!


Esprit de Cres Richard Marsanne-Roussanne

De wijn
Deze smaakvolle vitte wijn wijn wordt van de Marsanne en Roussanne druif gemaakt. Beide druiven worden eerst apart vergist waarna ze samen worden gevoegd in roestvrijstalen tanks. De wijn bevat mooie, fijne fruittonen met veel ananas, passievrucht, appel, perzik, abrikoos en vanille. De wijn is elegant en heeft een mooie rondy body en dikte die de lichte houtrijping heeft veroorzaakt. Als je de wijn eenmal goed proeft, proef je ook een mooie romigheid. Hij eindigt met een zacht, droge afdronk met fruitge tonen. De eerste Franse wijn in ons assortiment is dan ook een pareltje!

Het wijnhuis
Het wijnhuis, de domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. De beste man ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze.

Jean-Claude Mas is inmiddels een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. En precies daarom, zijn wij van de Bigondier fan!

Wijnstreek
De Languedoc-Roussillon is de grootste wijnstreek van Frankrijk en komt ongeveer overeen met de voormalige regio Languedoc-Roussillon. Het strekt zich uit langs de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. Het gebied met schrale hellingen, een droog klimaat en veel zon biedt in principe de ideale natuurlijke omstandigheden die nodig zijn voor het maken van mooie wijnen.

Te verkrijgen voor: € 7,99 per fles

Druifsoort: Marsanne, Rousseau
Land: Frank
Smaak: Ananas, perzik, appel, passievrucht, eiken en vanille
Foodpairing: Gevogelte, magere wit vis, schelpdieren, pasta en lekker bij groenten


Deze wijn is heerlijk bij