Escorihuela Gascon Viognier
€ 11,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Escorihuela Gascon Viognier

De wijn
Het moment dat je een slok van een wijn neemt en denkt wajoo, wat lekker! Dat is wat je krijgt als je deze wijn opentrekt. Een fantastische smaakvolle, volle, aromatische witte wijn met tonen van ananas, mango, abrikoos, peer, mineralen en sappige perziken. Doordat 10% van de wijn houtrijping heeft gehad proef je dit in de verte ook zeker terug. Een verrekte prettige wijn die elegant en rond is en mooie zuren bevat. Ja, ik als de Bigondier is fan! jij ook?

Het wijnhuis
Bodegas Escorihuela Gascon is de oudste wijnproducent van Argentinië. Dit wijnhuis is opgericht door Don Miguel Escorihuela Gascon. In 1880 emigreerde Gascon van Aragon (Spanje) naar Argentinië. Hij kwam in Mendoza terecht waar het hem lukte om 17 ha. land te kopen. Hij legde daar een wijngaard aan en Bodegas Escorihuela werd in 1884 een feit. De 1884 label is een speciale label van het wijnhuis. Dit zijn speciale wijnen omdat die gerijpt zijn op Franse en Amerikaanse eiken. De wijnen zijn ook nog eens expressief, karaktervol en sterk geconcentreerd. Precies waar ik als De Bigondier voor sta!

Wijnstreek
De Mendoza streek is de wijnstreek van Argentinie. Wijnen uit Mendoza kunnen nog wel eens uit de hoogte doen, letterlijk. De druiven groeien namelijk op de hoogste punten ter wereld. Waan jezelf in de andes gebergte, met verre gezichten en mooie wijnranken. Deze Argentijnse wijnregio produceert ongeveer 70% van alle Argentijnse wijnen. De meest bekende druif is de Malbec uit dit gebied, Het klimaat kent warme, zonnige dagen en koele nachten die elkaar veelal afwisselen. Het andesgebergte werkt als een soort schilt tegen regen in de Mendoza, waardoor het gebied als woestijn wordt geclassificeerd. Dit terroir zorgt voor unieke wijnen.

Te verkrijgen voor: € 11,99 per fles

Druifsoort: Viognier
Land: Argentinië
Smaak: Perzik, ananas, mango, mineralen
Foodpairing: Aziatisch, curry, vis, gevogelte


Deze wijn is heerlijk bij