Carnivor Cabernet Sauvignon €12,49

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Carnivor Cabernet Sauvignon

De wijn
De naam zegt het al: Carnivor! Net zoals de Cabernet Sauvignon druif zich in de top van de druivensoorten bevindt, staat een carnivoor boven aan de voedselkete.n. Door de toevoeging van een kleine percentage Petit Syrah druiven, ontstaat de diepe kleur bij de Carnivor Cabernet Sauvignon. De wijn is bijna inktzwart die groots en gedurfd van smaak is. In de wijn zitten aroma's van donker fruit, bessen, koffie, mocca en eiken. Dit alles omringd met een souplesse en zuidezachte afdronk. Zeg toch zelf, dit wil toch iedereen?

Het wijnhuis
Het verhaal begint met twee broers met familiewortels in Piedmont, Italië. Wie had gedacht! Door hun liefde voor wijn zijn ze samen hun bedrijf in Californië begonnen. Tegenwoordig zijn zeventien leden van de familie Gallo nog steeds direct bij de 'winery' betrokken. Door met gedachtengang als hun grootvaders druiven te kweken en wijn te produceren heeft inmiddels de derde generatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de productie van een groot aantal prijswinnende wijnen.

Wijnstreek
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Lodi wijngaarden in het zonnige California. California is verantwoordelijk voor 90% van de Amerikaanse wijnproductie en de wijngaarden staan over meer dan 1300 km verspreid. Het Lodi gebied onderscheidt zich van het meer landinwaarts gelegen deel van de Central Valley door een veel gematigder klimaat. Het mediterrane klimaat met warme dagen en koele nachten zorgen voor de perfecte omstandigheden voor het rijpen van de druiven.

Te verkrijgen voor: € 12,49 per fles

Druifsoort: Cabernet Sauvignon, Syrah
Land: California
Smaak: Vol, robuust, donker fruit, kruiden en mocca
Foodpairing:  


Deze wijn is heerlijk bij