Candido Immensum Salice Salentino Riserva€ 10,-

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Candido Immensum Salice Salentino Riserva

De wijn
De Candido Immensum is een stevige salice salentino uit Italie. De wijn is een blend van de Negro Amaro druif en een beetje Cabernet Sauvignon, met een kruidige wijn met fluweelzachte tannines als gevolg. Je proeft tonen van kers, framboos, bramen, kruiden en vanille. De wijn proeft bijna portachtig! De wijn heeft bijna drie jaar op houten vaten gelegen en de combinatie met de prachtige fruittonen, maakt dit een heerlijke wijn bij het eten.

Het wijnhuis
Het wijnhuis Candido is gesitueerd in het dorpje Son Donaci in de provincie Brindisi en is in handen van de derde generatie van de gelijknamige familie. Het wijnhuis heeft circa 300 hectare wijngaarden in eigen bezit en de aanplanting wordt jaarlijks uitgebreid en dan niet alleen met de al beplante druivenrassen, maar ook met nieuwe rassen om verschillende markten te kunnen bedienen.

Wijnstreek
Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. Vooral de primitivodruif (zinfandel) staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.

Te verkrijgen voor: € 10,- per fles

Druifsoort: Negro Amaro, Cabernet Sauvignon
Land: Italie
Smaak: Vol, portachtig, bramen, vanille
Foodpairing: Pasta, rund, pizza, lam, jonge (geiten) kaas, BBQ food!


Deze wijn is heerlijk bij