Alma Atlantica Sparkling Albarino Godello€ 9,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Alma Atlantica Sparkling Albarino Godello

De wijn
Deze zacht mousserende witte wijn is heerlijk fris zoet met tonen van appel, nectarine en ananas. De wijn is een blend van de Albarino en Godello druiven, waardoor je een perfecte mix krijgt tussen zoetigheid en een verfijnd zuurtje. In de aroma's ind je tonen van peer en meloen. Voor de rest heeft de wijn een gemiddelde body en is hij verfrissend zoet.

Het wijnhuis
De wijn is afkomstig van Bodegas Martin Codax. Het wijnhuis Martin Codax dateert uit 1986 door een kleine groep wijnboeren. Het bedrijf is vernoemd naar een mytische dichter Martin Codax, die stamt uit de middeleeuwen rond de 13e eeuw. De bodegas Martin Codax is is een prachtige bodegas uit het ruige, toch steeds populairder wordende Galicië in Spanje. Anders dan bij andere wijnhuizen uit deze streek is dat de druiven uitsluitend geoogst worden uit eigen wijngaarden, zodat de controle over de druiven ideaal is. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit van de druiven.

Wijnstreek
Galicië is een prachtige streek in het noordwesten van Spanje. Het biedt een landschap van groengekleurde bergen en valleien met bossen en wijngaarden. In het binnenland liggen de wijngebieden waarvan de Rías Baixas de bekendste is. Hier wordt vooral de Albariñodruif verbouwd. Volgens kenners levert deze druif Spanjes beste witte wijn!

Te verkrijgen voor: € 9,99 per fles

Druifsoort: Alberino, Godello
Land: Spanje
Smaak: Mousserend, fris, zoet, appel, ananas, meloen
Foodpairing: Ideaal als aperatief of dessertwijn. (Lauw warme appeltaart), witte chocolade mousse


Deze wijn is heerlijk bij