Adega de Pegões Colheita Seleccionada Branco€ 8,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

Adega de Pegões Colheita Seleccionada Branco

De wijn
Deze wijn brengt mij terug naar een paasbrunch met mijn schoonfamilie in 2019. Het was erg gezellig en wat hebben we genoten van heerlijk eten en deze wijn. Een smaakvolle, witte wijn uit het o zo mooie Portugal. Deze wijn is gemaakt van twee inheemse druivensoorten (Antão Vaz 30%, Arinto 20%) en twee internationaal bekende druivenrassen (Chardonnay 20% en Verdelho 30%). Het is de wijnmaker Jaime Quendera gelukt om een goede combinatie te vinden tussen houtrijping en elegantie. De vier maanden op houten vaten geven de wijn een harmonieus rijk aroma met veel souplesse en een lange afdronk. De wijn heeft tonen van kruiden en tropisch fruit zoals ananas en citrus en mango. Yum!

Het wijnhuis
Wijnmaker Jaime Quendera van de Fernando Po wijngaard. Een wijmaker geboren uit een familie met vele wijnjaren op hun naam. Als kind wou hij dolgraag zijn vader en opa helpen met het maken van wijn. Net zoals de hele familie heeft hij landbouwtechniek gestudeerd om zo goed mogelijk onderlegd te worden. Na jaren te werken is hij in 1994 lig geworden van de cooperatie in Pegoes.

Wijnstreek
Península de Setúbal is een wijnstreek onder Lissabon in Portugal aan de kust. In deze regio heerst een landklimaat met invloeden van de oceaan. Door deze aanwezigheid van de Atlantische oceaan, ook twee rivieren, de Taag en de Sado, samen met de arme, kalkrijke zandbodem schept deze regio een heel bijzonder klimaat. Je kan daardoor veel frisse, witte wijnen en krachtige, fruitige rode wijnen uit deze regio verwachten. En de Fat Baron wijnen zijn daar een voorbeeld van,


Te verkrijgen voor: € 8,99 per fles

Druifsoort: Chardonnay, Verdelho, Artino de Bucelas, Antao Vaz
Land: Portugal
Smaak: Stevig, droog, rond, eiken, boter, vanille, ananas, perzik en peer
Foodpairing: Varkensvlees, zalm en tonijn, schelpdieren, pasta's


Deze wijn is heerlijk bij