900 Wine Prosecco DOCG Valdobbiadene Superiore - Extra dry
17,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

900 Wine Prosecco DOCG Valdobbiadene Superiore - Extra dry

De wijn
De extra dry variant van deze Valdobbiandene Superiore van 900 Wine is meer de tradionele type prosecco uit Italië. De bescheiden restsuiker van de druif, ondersteunt door voldoende zure frisheid, versterkt de bloemige en fruitige aromatische lading van deze Prosecco. De smaakt kenmerkt zich door tonen van appel, honing, citrus en kweepeer. Daarnaast geniet deze prosecco van een lange natuurlijke gisting in een autoclaaf die de volle en schuimige body bepaalt en de zuurgaad in evenwicht houdt. De aanwezigheid van talrijke oude en soms zeer oude wijnstokken draagt bij aan de verhoging van de kwaliteit van de wijngaarden van de Prosecco DOCG. Uitstekend als aperitief, ideaal als begeleider van lichte soepen of bij verse kazen en gevogelte.

Het wijnhuis
Het wijnhuis 900 Wine bevindt zich aan de voet van de Dolomites in de Conegliano Valdobbiadene omgeving in de provincie Treviso van Italië. Het merk 900 vertegenwoordigt de essentie van "Made in Italy", een perfecte combinatie van smaak en design, gecreëerd om een referentiepunt te worden in de wijnscene. De producten van de 900-lijn zijn door ervaren medewerkers ontwikkeld en stap voor stap gevolgd door een specifiek proces van controle over de productieketen, om zo een uniek product in al zijn facetten aan te bieden. Het merk 900 wines heeft zijn wortels in de essentie van de vereniging tussen de factoren verleden en heden en van traditie en innovatie. Dit wordt mogelijk met respect voor oenologische technieken, waarbij maximale aandacht wordt besteed aan de fysiologie van de druif, beginnend bij de oogst strikt met de hand, om uit te komen op de hedendaagse zoektocht naar een zorgvuldige esthetiek vanuit elk oogpunt.

Wijnstreek
De provincie Treviso is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Het grootste actuele succes van de Veneto zijn de wijnen uit het gebied rondom Treviso: de Prosecco. Stil, frizzante of spumante, de populariteit van Prosecco is zo groot dat Prosecco inmiddels al een verzamelbegrip lijkt geworden voor mousserende wijnen in het algemeen. Het wijngebied Veneto heeft om en nabij 74.000 hectare wijngaard. Met haar productie van miljoenen hectoliters wijn behoort Veneto tot een van de grootste producenten van Italië.

De ligging tussen de zee en de voor Alpen zorgt voor een mild klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 12,3 ° C gedurende het jaar en een constante bries, waardoor de druiven snel drogen na een regenbui. De afwisseling van zon en regen en een duidelijk temperatuurverschil tussen dag en nacht, maakt het een van de meest bijzondere en interessante wijnproductiegebieden ter wereld.

Te verkrijgen voor: €17,99 per fles

Druifsoort: Glera
Land: Italië
Smaak: Citrus, groene appel, peer en vanille
Foodpairing: (wit)vis, schelpdieren, veggies, kip of kalkoen gerechten.


Deze wijn is heerlijk bij