900 wine Prosecco DOC - Millesimato - extra dry
14,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

900 wine Prosecco DOC - Millesimato - extra dry

De wijn
De kleur is helder strogeel, gecombineerd met een fijne en aanhoudende bubbel, wat het resultaat is van een lange natuurlijke gisting die zijn body en schuim daardoor kenmerkt. De 900 wine prosecco Millesimato fris en elegant en is rijk aan aroma's van perzik, appel, peer en een vleugje citrus. De wijn is zacht en droog tegelijk dankzij een levendige zuurgraad. De afkorting Millesimato geeft het concept van een uitzonderlijke vintage aan. Om een mousserende wijn van Millesimato op de markt te brengen, is het nodig dat 85% van de basiswijn wordt geproduceerd met druiven van het jaargang waarvan men het jaargang wil aangeven en dat is gelukt! Deze wijn bestaat zelfs uit 100% pure glera druiven.

Het wijnhuis
Het wijnhuis 900 wines bevindt zich aan de voet van de Dolomites in de Conegliano Valdobbiadene omgeving in de provincie Treviso van Italië. Het merk 900 wines vertegenwoordigt de essentie van "Made in Italy", een perfecte combinatie van smaak en design, gecreëerd om een referentiepunt te worden in de wijnscene. De producten van de 900-lijn zijn door ervaren medewerkers ontwikkeld en stap voor stap gevolgd door een specifiek proces van controle over de productieketen, om zo een uniek product in al zijn facetten aan te bieden. Het merk 900 wines heeft zijn wortels in de essentie van de vereniging tussen de factoren verleden en heden en van traditie en innovatie. Dit wordt mogelijk met respect voor oenologische technieken, waarbij maximale aandacht wordt besteed aan de fysiologie van de druif, beginnend bij de oogst strikt met de hand, om uit te komen op de hedendaagse zoektocht naar een zorgvuldige esthetiek vanuit elk oogpunt.

Wijnstreek
De provincie Treviso is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Het grootste actuele succes van de Veneto zijn de wijnen uit het gebied rondom Treviso: de Prosecco. Stil, frizzante of spumante, de populariteit van Prosecco is zo groot dat Prosecco inmiddels al een verzamelbegrip lijkt geworden voor mousserende wijnen in het algemeen. Het wijngebied Veneto heeft om en nabij 74.000 hectare wijngaard. Met haar productie van miljoenen hectoliters wijn behoort Veneto tot een van de grootste producenten van Italië.

Te verkrijgen voor: €14,99 per fles

Druifsoort: Glera
Land: Italië
Smaak: Citrus, appel, peer en perzik
Foodpairing: (wit)vis, schelpdieren, veggies, kip of kalkoen gerechten.


Deze wijn is heerlijk bij