900 Wine Prosecco Spumante Cuvée - Blanc de blancs - extra dry
14,99

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

900 Wine Prosecco Spumante Cuvée - Blanc de blancs - extra dry

De wijn
Zonder twijfel is deze prosecco de meest verkochte prosecco van deze 900 wines lijn. De wijn kenmerkt zich door een bleke strogele kleur met gouden reflecties. Je ruikt sterke aromatische tonen van licht citrus fruit. Zodra je hem proeft is hij fris en elegant, met een aangename, rijke en fruitige smaak met tonen van perzik, meloen en citroen. Deze 900 wine prosecco gran cuvee wordt gemaakt van Glera druiven met een blend van Chardonnay. Na het klassieke witte wijn bereidingsproces vindt de tweede gisting plaats door gisting in een afgesloten druk tank. Pas vanaf deze gisting wordt de wijn mousserend. Deze prosecco is uitermate geschikt om hoogwaardige coctails mee te creëeren, maar ook perfect om als aperatief te drinken.

Het wijnhuis

Het wijnhuis 900 wine bevindt zich aan de voet van de Dolomites in de Conegliano Valdobbiadene omgeving in de provincie Treviso van Italië. Het merk 900 wine vertegenwoordigt de essentie van "Made in Italy", een perfecte combinatie van smaak en design, gecreëerd om een referentiepunt te worden in de wijnscene. De producten van de 900-lijn zijn door ervaren medewerkers ontwikkeld en stap voor stap gevolgd door een specifiek proces van controle over de productieketen, om zo een uniek product in al zijn facetten aan te bieden. Het merk 900 wine heeft zijn wortels in de essentie van de vereniging tussen de factoren verleden en heden en van traditie en innovatie. Dit wordt mogelijk met respect voor oenologische technieken, waarbij maximale aandacht wordt besteed aan de fysiologie van de druif, beginnend bij de oogst strikt met de hand, om uit te komen op de hedendaagse zoektocht naar een zorgvuldige esthetiek vanuit elk oogpunt.

Wijnstreek
De provincie Treviso is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Het grootste actuele succes van de Veneto zijn de wijnen uit het gebied rondom Treviso: de Prosecco. Stil, frizzante of spumante, de populariteit van Prosecco is zo groot dat Prosecco inmiddels al een verzamelbegrip lijkt geworden voor mousserende wijnen in het algemeen. Het wijngebied Veneto heeft om en nabij 74.000 hectare wijngaard. Met haar productie van miljoenen hectoliters wijn behoort Veneto tot een van de grootste producenten van Italië.

Te verkrijgen voor: €14,99 per fles

Druifsoort: Glera, Chardonnay
Land: Itali:e
Smaak: Citrus, perzik, meloen en citroen
Foodpairing: (wit)vis, schelpdieren, veggies, kip of kalkoen gerechten.


Deze wijn is heerlijk bij