19 Crimes The Banished Dark red€ 12,95

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis

19 Crimes The Banished Dark red

De wijn
19 Crimes The Banished Dark Red is gemaakt van de druiven Shiraz en Grenache, is opgeslagen op 100% eiken vaten en is één van onze favorieten! De wijn bevat tonen van pure chocolade, vanille, bramen en pruimen. Hij is intens vol en rond in de de mond met wat zoetheid en sutbiele smaken van specijceren zoals kaneel en kruidnagels.

Het wijnhuis
De naam van de wijn verwijst naar een lijst van 19 misdrijven in het achttiende eeuwse Verenigd Koninkrijk. Indien je veroordeeld werd voor één van de misdrijven op die lijst werd je niet meer gedood door ophanging maar werd je op de boot naar Australië gezet om daar een nieuw leven op te bouwen, de zogezegde “punishment by transportation“. I

Indien je in die periode 1783 de lange boottocht overleefde, wachtte een nieuwe wereld en kon je meehelpen aan het bouwen van een nieuw land. Zij werden de nieuwe pioniers. De 19 Crimes wijn is een herinnering aan de regels die deze criminelen overtraden en de nieuwe cultuur die ze bouwden in het nu bekende Australie.

Het wijnhuis is kenmerkend van haar unieke huisstijl en levende etiketten. Middels argmented reality komen de personen op de fles tot leven en vertellen elk hun eigen verhaal. Gebruik hier de app living wine labels voor.

Wijnstreek South Australie:
De staat South Australia met zijn grote wijnbedrijven neemt zo`n 50% van de Australische wijnproductie voor zijn rekening. De ligging van de wijngaarden varieert van vlak tot heuvelachtig. Barosso Valley is één van de wijngebieden in de staat South Australia met ruim 15.000 hectare de grootste van Australië. Het klimaat maak druppelirrigatie van de wijngaarden noodzakelijk.

Te verkrijgen voor: € 12,95 per fles

Druifsoort: Syrah en Grenache
Land: Australie
Smaak: Kruidig, vol, stevig met een zoete ondertoon.

Foodpairing: Rund, lam, gevogelte, pittig eten en kruidige kazen


Deze wijn is heerlijk bij