€ 10,95

Verzending:
Vanaf 75 euro gratis!

19 Crimes Cabernet Sauvignon

De wijn
De wijn heeft een mooie robijnrode kleur en een jonge neus. Je proeft smaaktonen van fruit zoals kersen, bessen, bosbessen en frambozen. De wijn bevat ook een klein beetje romigheid . In de mond zorgt dit voor een wijn die smaakt naar die sappige bessen en kersen, met zuren zowel als flinke tannines. De wijn heeft een gemiddelde body en afdronk. Dit zorgt voor een zeer aangenaam glas wijn bij barbecue gerechten. Wat een topper.

Het wijnhuis
De naam van de wijn verwijst naar een lijst van 19 misdrijven in het achttiende eeuwse Verenigd Koninkrijk. Indien je veroordeeld werd voor één van de misdrijven op die lijst werd je niet meer gedood door ophanging maar werd je op de boot naar Australië gezet om daar een nieuw leven op te bouwen, de zogezegde “punishment by transportation“.

Indien je in die periode 1783 de lange boottocht overleefde, wachtte een nieuwe wereld en kon je meehelpen aan het bouwen van een nieuw land. Zij werden de nieuwe pioniers. De 19 Crimes wijn is een herinnering aan de regels die deze criminelen overtraden en de nieuwe cultuur die ze bouwden in het nu bekende Australie.

Het wijnhuis is kenmerkend van haar unieke huisstijl en levende etiketten. Middels argmented reality komen de personen op de fles tot leven en vertellen elk hun eigen verhaal. Gebruik hier de app living wine labels voor.

Wijnstreek
De staat South Australia met zijn grote wijnbedrijven neemt zo`n 50% van de Australische wijnproductie voor zijn rekening. De ligging van de wijngaarden varieert van vlak tot heuvelachtig. Barosso Valley is één van de wijngebieden in de staat South Australia met ruim 15.000 hectare de grootste van Australië. Het klimaat maak druppelirrigatie van de wijngaarden noodzakelijk.

Te verkrijgen voor: € 10,95 per fles

Druifsoort: Cabernet Sauvignon
Land: Australië
Smaak: Stevig, droog, vanille, eiken, pruim, donkerfruit, framboos
Foodpairing: Pasta, pizza, rund, wild en lam.


Deze wijn is heerlijk bij