Witte chocolade mousse met vers fruit

Gerecht: Dessert
Aantal personen: 4-6
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 240 min
Totaal bereidingstijd: 250 min
Moeilijkheidsgraad:

Dit toetje is een waar feestje om te zien en ook om te eten. My, my, een chocolate heaven! Voeg vooral naar keuze vers fruit toe, wacht niet langer en val aan! Het ideale van dit toetje is dat je het ruim van te voren kan voorbereiden. Je hoeft dus enkel nog op het laatste moment het bord op te maken. Serveer bij dit gerecht een prachtige mousserende zoete witte wijn en het genieten kan beginnen. Succes!

Benodigdheden

  • 150 gram witte chocola (Tony Chocolonely)
  • 110 gram kokosmelk
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ML slagroom
  • fruit naar keuze!• fruittip: bramen, frambozen, ananas & banaan!
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Bereiding

1) Klop de slagroom op totdat deze stevig is en laat ondertussen de gelatines blaadjes weken in water.

2) Warm de kokosmelk op in een steelpannetje, totdat deze net kookt. Haal het pannetje van het vuur en voeg de blokjes chocola toe en laat deze al roerend smelten tot 1 geheel. Voeg vervolgens de gelatine blaadjes toe aan het mengsel en roer ook dit weer tot 1 geheel.

3) Voeg 2 eetlepels opgeklopte slagroom toe aan het mengsel en schep deze om tot 1 geheel. Voeg het mengsel aan de rest van het slagroom en schep deze rustig om. Hierdoor voeg je lucht toe waardoor je straks een hele luchte mousse krijgt. En dat is juist hetgeen wat je wilt.

4) Giet het mengsel over in een langwerpig bakje en zet voor 4 uur in de koelkast om het op te laten stijven.

5) Bij het serveren brandt je de geraspte kokos kort aan in een pan en strooi dit over het bord, nadat je de mousse erop heb gelegd. Voeg naar eigen wens het fruit toe!

6) Eetsmakelijk!


Dit gerecht is heerlijk bij