Benodigdheden
Bereidingwijze
1) Bereidt de BBQ voor op indirecte bereiding. Kruid de pork chops royaal met de all purpose rub en plaats deze op de koude zone voor zo’n 15 a 20 minuten.
2) Snijdt ondertussen de venkel in grove stukken en snijdt de rode ui in 4 partjes. Smeer beide in met olijfolie, peper en zout en leg deze op de BBQ op de warme zone en grill deze voor 10 minuten en verplaats deze naar de koude zone.
3) Bereidt daarvoor de limoen vinaigrette door de olijfolie, geperste knoflook, rasp en sap van 1 limoen, tijm en wat peper en zout door elkaar te husselen.
4) Smeer de pork chops na 15-20 minuten in met de bbq saus (5 minuten ene kant, 5 minuten andere kant). Na een totale bereiding van 25 minuten leg je stukjes sinaasappels op het directe vuur en laat je deze lekker karamelliseren. Haal deze er vervolgens van af, net als de pork chops bij een kern temperatuur van 65 graden. Laat hem even rusten.
5) Terwijl je de pork chops laat rusten, ga je de salade maken. Doe de gehalveerde cherrytomaatjes (zou je eventueel ook even kort kunnen grillen), venkel, rode ui, sinaasappels en de limoen vinaigrette en hussels alles goed door elkaar. Serveer dit gerecht met gebakken aardappeltjes met knoflook en rozemarijn olie.
6) Eetsmakelijk!