Umami pork rack met venkel salade

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40-50 min
Totaal bereidingstijd: 60 min
Moeilijkheidsgraad:

Oh My Foodness! Deze super malse umami porkracks zijn perfect te combineren met een gegrilde venkel salade met gegrilde sinaasappels, gegrilde rode ui, tomaat en limoen vinaigrette. Het is al een waar feestje als je de ingredienten in huis haalt. Laat staat als je dit serveert! Je tafelgasten zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn.

Benodigdheden

  • 2 dik gesneden pork chops met bot (vraag je slager)
  • 3-4 eetl. all purpose rub (zie fried chicken burger)
  • 3 el. Umami BBQ saus van SausGuru
  • 1 venkel
  • 2 sinnasappels
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 grote rode ui 2 eetl.
  • 1 el. olijfolie
  • 1 el honing
  • 7 gr. Tijm
  • 1 limoen, sap en rasp
  • ½ teen knoflook

Bereidingwijze

1) Bereidt de BBQ voor op indirecte bereiding. Kruid de pork chops royaal met de all purpose rub en plaats deze op de koude zone voor zo’n 15 a 20 minuten.

2) Snijdt ondertussen de venkel in grove stukken en snijdt de rode ui in 4 partjes. Smeer beide in met olijfolie, peper en zout en leg deze op de BBQ op de warme zone en grill deze voor 10 minuten en verplaats deze naar de koude zone.

3) Bereidt daarvoor de limoen vinaigrette door de olijfolie, geperste knoflook, rasp en sap van 1 limoen, tijm en wat peper en zout door elkaar te husselen.

4) Smeer de pork chops na 15-20 minuten in met de bbq saus (5 minuten ene kant, 5 minuten andere kant). Na een totale bereiding van 25 minuten leg je stukjes sinaasappels op het directe vuur en laat je deze lekker karamelliseren. Haal deze er vervolgens van af, net als de pork chops bij een kern temperatuur van 65 graden. Laat hem even rusten.

5) Terwijl je de pork chops laat rusten, ga je de salade maken. Doe de gehalveerde cherrytomaatjes (zou je eventueel ook even kort kunnen grillen), venkel, rode ui, sinaasappels en de limoen vinaigrette en hussels alles goed door elkaar. Serveer dit gerecht met gebakken aardappeltjes met knoflook en rozemarijn olie.

6) Eetsmakelijk!

Dit gerecht is heerlijk bij