Groene groentensoep met zomer postelein

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 4-6
Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 20 min
Totaal bereidingstijd: 50 min
Moeilijkheidsgraad:

Wauw, wat een genot! Een super smaakvolle soep waarvan je 110% zeker weet dat hij uit alleen maar gezonde producten bestaat. En dat proef je ook zeker! Simpel, maar ontzettend diep qua smaak door de verschillende groenten. Mede door de prachtige pan is dit gerecht een lust voor het oog. Heerlijk in combinatie met de Moroki Sauvignon Blanc.

Benodigdheden

  • 150 gr. zomer postelein
  • 1 courgette a 450 gram
  • 1 broccoli a 500 gram
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml. kokosmelk
  • 200 gr. tuinerwt
  • Handvol munt
  • Handvol platte peterselie
  • 1 liter groente bouillon
  • sap van een 1/4 citroen
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingwijze

1) We gaan beginnen met alle groente snijden, zodat we in staat zijn eenvoudig te koken. In de horeca noemt men dit mice en place.

2) Snijd zowel de ui als de knoflook fijn. Daarentegen snijd je de broccoli en de courgette in grove stukken. Laat ondertussen de groentebouillon blokjes koken in 1 liter water. Ik gebruik altijd 1 bouillonblokje per 500 ml. Zo krijg je de bouillon goed op smaak. Rits als laatste de muntblaadjes van de takjes en leg deze apart met de platte peterselie.

3) Fruit in pan de ui en knoflook voor 2 à 3 minuten. Voeg vervolgens de stukken broccoli en de courgette toe en bak deze voor 5 minuten goed mee. Dan is het tijd om de bouillon toe te voegen en dit aan de kook te brengen. Laat dit voor 15 - 18 minuten zachtjes koken

4) Voeg na 15 - 18 minuten de kokosmelk toe en breng het mengsel weer aan de kook. Voeg daarna de tuinerwten, munt en platte peterselie toe. Bewaar een paar tuinerwten voor het serveren. Zo krijgt de soep nog een leuke bite. Na een totale tijd van 22-25 minuten voeg je de zomerpostelein toe. Kook dit voor maximaal 1 minuut mee en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak peper, zout en het sap van een 1/4 citroen toe en roer de soep nog een keer door. Doe op het laatst de laatste paar erwten erbij en serveren de soep na 1 minuut koken op. Niet moeilijk, maar wel fantastisch lekker!

5) Serveer deze soep bij een mooi stuk gebakken witvis of langzaam gegaard varkensvlees. Heerlijk!

6) Eetsmakelijk

Dit gerecht is heerlijk bij