Gevulde kippendij spiesen met koolrabi traybake

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 3-4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Totaal bereidingstijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad:

Dit gerecht is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook zo intens lekker! En in een handomdraai staat dit ook nog eens op tafel, want de oven doet alle werk. Ideaal toch? De smaken van dit gerecht zijn mooi uitgebalanceerd en zorgen voor een smaakvol geheel. Absoluut een aanrader om dit gerecht eens op tafel te zetten, wanneer er vrienden / famile komt eten. Geheid dat ze onder de indruk zijn. Wil je al aan de slag? Dat kan! Check hieronder het recept.

Benodigdheden

  • 500 gram kippendijen met huid
  • 2 koolrabi's
  • 400 gr. bospenen
  • 6-8 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • Flinke hand met takjes tijm
  • 3-4 el. olijfolie
  • 3 el. gedroogde marjoraan
  • Snuf peper en zout
  • 6 kippendijen
  • 12 plakjes parmaham
  • 6 schijfjes geitenkaas
  • 2-3 el. (kip)kruiden (ik gebruik de Balkan kruiden van Vanbeekumspecijeren.nl)
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 rozemarijn takjes
  • 2 eetlepels ofijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

Bereidingwijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden. Je hebt voor dit gerecht een braadslede nodig en het rooster van de oven zelf. We gaan straks de kip en de traybake tegelijk bereiden. De kip ligt op het rooster, terwijl de braadslede er onder staat. Hierdoor vangt het groentemengsel het braadvocht op van de kip en blijven daardoor deze smaken behouden. Heerlijk!

2). Schil de koolrabi en de bospenen en snijd beide groente in blokken van 1 cm. Schil de rode uien en snijd deze in grove stukken. Doe de groente in de braadslede en voeg de gepelde knoflooktenen toe. Snijdt deze indien gewenst door de helft om de knoflook beter te verdelen. Voeg de olijfolie, takjes tijm en gedroogde majoraan toe. Hussel goed door en voeg een flinke snuf peper en zout toe.

3) Kruid de kippendijen met de (kip)kruiden. Leg in het midden een plakje geitenkaas en "vouw" de kippendijen dubbel. Wikkel de kippendijen in een dubbele plak parmaham, zodat de kip goed afgesloten is. Druk ze per twee op een spies en leg deze even apart. Pers ondertussen een teentje knoflook fijn in een schaaltje met 1 el. olijfolie. Smeer met een kwastje de kippendijen in met dit mengsel.

4) Plaats de braadslede in de oven en leg de kippendijen-spiesen op het rooster, die zich boven de braadslede bevindt. Bak alles in 20-25 minuten, zodat alles mooi gaar is. Hussel het groentemengsel om de 7 à 8 minuten even goed door, zodat alle smaken goed worden verdeeld. Na 25 minuten haal je de kip uit de oven en plaats je de braadslede in het midden van de oven. Zet nog even de grill aan op 180-200 graden en grill de groente nog voor maximaal 5 minuten.

5) Kook de kruimige aardapellen 10 minuten voor. Snijd ze vervolgens in blokjes of partjes van 2 a 3 cm. Bak aardappellen in een koekenpan in 10 à 15 minuten goudbruin, terwijl je ze insmeert met een kruiden olie van olijfolie, rozemarijn, fijngeperste knoflookteen, peper en zout.

6) Eetsmakelijk

Dit gerecht is heerlijk bij