Bruschetta madness burger

Gerecht: Avondeten
Aantal personen: 2
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 70 min
Totaal bereidingstijd: 80 min
Moeilijkheidsgraad:

Deze burger is insane! Twee jaar geleden op nieuwjaarsdag heb ik deze burger gemaakt, om de restjes in huis op te maken. We hadden nog wat pulled chicken in de vriezer en een beetje courgette en aubergine. Toen ik en mijn vriendin deze burger aten, keken we elkaar aan en zeiden tegelijk, wooow! Dat kliekjes zo goed kunnen smaken. Sindsdien maken we deze burger met regelmaat en iedereen vind hem heerlijk. Benieuwd geworden? Ga er mee aan de slag en laat ons weten wat je er van vond!

Benodigdheden

Burger

  • 350 gram rundvlees
  • 2 kippendijen
  • 2 eetlepels mosterd
  • Romeine sla
  • 2 plakken extra belegen kaas
  • Halve courgette
  • Halve aubergine
  • 2 witte zachte bollen
  • Tabasco
  • 2 eetlepels cola bbq saus van Saus Guru
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • Peper en zout
  • Spinazie

Bruschetta saus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kwark, skyr of yoghurt
  • 1 eetlepel bruschetta rosso kruiden, geweld in kokend water
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingwijze

1) Kruid de kip met je favoriete kruiden en braadt deze aan in een stoofpan, totdat ze mooi goudbruin zijn. Zet vervolgens het vuur zachtjes en laat de kippendijen voor 1 uur zachtjes sudderen. Na dit uur kun je de kippendijen pullen, zodat je mooie kleine stukjes krijgt. Maak ondertussn het sausje door alle ingredienten in een schaaltje te doen en dit goed door te roeren. Zet het sausje in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen doortrekken.

2) Verwarm BBQ voor op indirecte op hitte van 200 graden. Kruid het gehak met peper en zout en maak er twee mooie hamburgers van. Zorg ervoor dat je in het midden een klein kuiltje maakt, zodat de hamburgers niet bol gaan staan tijdens het bakken. Snijdt daarna de courgette en aubergine in plakken van 0,5 cm dik. Maak een kruidenolie van de olijfolie, balsamico azijn, gedroogde peterselie, peper en zout.

3) Leg de hamburger op het gedeelte boven de kolen en begin met bakken. Smeer de hamburger ondertussen in met de mosterd en een paar druppels tabasco. Herhaal deze stap zodra je hem omdraait. Leg de pulled chicken in een aluminum bakje en verwarm deze weer goed door. Op het laatst doe je er de cola bbq saus bij en hussel het goed door.

4) Grill ondertussen de aubergine en courgette plakken boven de kolen en smeer deze in met de kruiden olie. Herhaal deze stap zodra je de plakken omdraait. Leg de hamburgers vervolgens op de koude zone (indirect) en leg de plakjes kaas erop en doe de deksel op de bbq. Laat de kaas smelten. Snijd ondertussen de bolletjes door midden en bestrijk ze met olijfolie. Grill de broodjes kort op de bbq, zodat ze mooi goudbruin zijn. Dit zorgt ervoor dat het broodje veel beter het vocht van het beleg goed opneemt.

5) En we kunnen gaan bouwen! Leg op de onderkant van het broodje wat spinazie, leg de burger met kaas er boven op, de plakjes courgette en aubergine, de pulled chicken en een goede schep bruschetta saus. Yum!

5) Eetsmakelijk!


Dit gerecht is heerlijk bij