Benodigdheden
Deeg
Vulling
Bereiding
1) Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed het niet te lang! Zodra je een bal kunt vormen is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
2) Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Kneed het deeg opnieuw nog even kort door en rol 3/4 deel uit met een deegroller tot een dikte van 4 mm. Bekleed hiermee de bodem en de zijkant van de springvorm. Verdeel de isolatie laag over de bodem.
3) Doe de appelpartjes in een kom en meng deze met de kaneel, het custardpoeder, de rozijnen en de basterdsuiker. Als alles goed husseld is, doe je de vulling in de appeltaartvorm. Druk het stevig aan.
4) Rol het resterende 1/4 deeg ook uit tot een dikte van 4 mm. Snijd met een mesje reepjes deeg van 1,5 cm breed en maak een ruit patroon op de appeltaart. Lak de appeltaart af met het resterende 1/2 ei.
5) Plaats de appeltaart in de oven en bak hem gedurende 60-85 meter tot het hij mooi goudbruin is. Zet de laatste 10 minuten de oven op onderwarmte (mits je deze functie hebt) om er goed voor te zorgen dat de bodem ook echt lekker gaar is. Laat de appeltaart daarna afkoelen.
6) Eetsmakelijk!