Het ontdekken van nieuwe smaken, uitproberen van ingredienten en het mixen van gerechten met heerlijke wijnen!


Ik ben Erwin Dragt, 28 jaar en houd van heerlijk tafelen met mensen die het waarderen dat er met aandacht gekookt is. Ook houd ik van een mooie balans tussen smaken in gerechten en wijnen. Sinds ik op mij zelf woon ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in recepten, verse ingrediënten en het serveren van goed uitziende gerechten die uiteraard ook erg lekker smaken. Naast de oven, gaskookplaat en mijn verzameling pannen, houd ik ervan om de barbecue te gebruiken.

Dat ik nu op deze manier kook en ontdek, is niet geheel vreemd. Ik kom namelijk uit een gezin waar eten een belangrijk onderdeel van het leven is. Mijn moeder nam me als jong kind al mee in een zoektocht naar diverse gerechten uit allerlei keukens. Hierdoor heb ik veel verschillende smaken leren kennen. De kruiden voorraad in onze keuken was enorm. Zomers geurde onze tuin regelmatig naar heerlijk vlees wat mijn broer op de barbecue voor ons aan bereiden was. Hij ziet barbecueën als een ambachtelijke kookmethode, omdat de smaken van vuur en houtskool een andere dimensie geven aan datgene wat je op de barbecue bereidt. Na de scheiding van mijn ouders zag ik mijn vader aanvankelijk koken met pakjes en zakjes, waar hij gaandeweg steeds meer het koken met verse ingrediënten ging ontdekken. Samen hebben we veel mogen proeven en analyseren, hoe leuk was dat!

De passie voor wijnen is in de loop der jaren gegroeid. In mijn jongere jaren nog aan het bier en bij het ouder worden ontdekte ik de verschillende tonen en smaken in diverse mooie wijnen. Mijn moeder wakkerde deze passie aan, doordat zij zelf een brede interesse heeft in wijnen. De ervaringen van mij bijbaan in een slijterij droegen hier ook aan bij. Net zoals met koken, zijn er eindeloze verschillende wijnen door de vele druifsoorten uit diverse landen.
Waarom de Bigondier?

De afgelopen jaren ben ik gaan pionieren met smaakcombinaties en wil ik mensen inspireren met mijn wijnen en de daarbij passende gerechten. Hiermee stimuleer ik de bourgondische levensstijl en hoop ik dat jij net als ik kan genieten van mooie producten en zorgvuldige klaar gemaakte gerechten. En dat jij op jouw beurt weer andere mensen kan laten genieten.Wijnen

Een uitgebreide selectie van ons wijnassortiment

Recepten

Een greep uit de recepten die heerlijk te combineren zijn met onze wijnen

Contact

Ik ben enthousiast en wil bestellen!